Mertz Lead & Learn

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe website voor Harald Mertz en zijn nieuwe bedrijf Mertz Lead & Learn.

Interim-management

Welkom

Mertz Lead & Learn is ontstaan uit de behoefte om onderwijsorganisatie breed te kunnen steunen. Met 25 jaar onderwijservaring ben ik graag jouw ervaren partner en deel ik mijn kennis en netwerk. Twijfel niet en neem contact op voor informatie, een gesprek, raad of daad. Mijn contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Om meer inhoudelijk te zien waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben geweest kun je hier mijn CV of LinkedIn-profiel bekijken.
Interim-management

Interim-management

Naast mijn algemene managementervaring binnen meerdere organisaties en op verschillende niveaus, beschik ik over uitgebreide expertise op het gebied van formatie, roosters en het opzetten van onderwijsconcepten zoals een Technasium, havo-PGP en diverse nieuwe vakken.

Andere terreinen waarop ik ruime ervaring heb, omvatten het inductiebeleid voor nieuwe medewerkers, ICT-beleid, leermiddelen, ICT-toepassingen binnen het onderwijs en binnen bedrijfsvoering. Tevens heb ik ervaring met het inzetten van docentassistenten en ondersteuningsstructuren.
Interim-management

Onderwijsontwikkeling

Mijn motivatie in mijn werk ligt in het mogelijk maken van kwalitatief onderwijs voor leerlingen, en bij voorkeur zelfs het verbeteren ervan. Wat is er immers mooier dan leerlingen zien leren?

Op aanvraag ontwikkel ik op maat gemaakte cursussen en trainingen. Met een uitgebreide achtergrond als docent en auteur ben ik beschikbaar voor curriculum- en contentontwikkeling, evenals begeleiding op dit gebied.

Mijn expertise en bevoegdheden binnen het voortgezet onderwijs liggen met name op het gebied van algemene economie, bedrijfseconomie en informatica.
Interim-management

To-Do

Onderwijsorganisaties worden momenteel op de proef gesteld; er rijzen talloze vragen en niet alles is even eenvoudig uitvoerbaar.

Als je te maken hebt met (tijdelijke) werkdruk of als de schoolleiding even ontlast moet worden, sta ik klaar om taken van je over te nemen en de organisatie te ondersteunen bij het zetten van de volgende stap. Of het nu gaat om het leiden van een project, het aansturen van een team of een andere specifieke taak, ik ben beschikbaar om werk uit handen te nemen. Op deze manier kan ik bijdragen aan het verlichten van lasten, zodat de organisatie zich kan richten op taken waar zij nog niet aan toegekomen is of waar nog geen tijd voor is geweest.


Interim-management

Denktijd

Elk team verdient een moment voor zichzelf. Door de tijd even stil te zetten, zet je grote stappen vooruit. Ervaar jij en je team ook een gebrek aan tijd voor reflectie? En dit terwijl dit juist verhelderend en inspirerend kan zijn?

Kies voor een productieve werksessie in het bourgondische Maastricht, waar hard werken samengaat met een ontspannen sfeer. Liever een modern ingericht klooster in het Heuvelland? Met begeleiding die aansluit bij jullie behoeften worden alle zorgen uit handen genomen, zodat jullie je kunnen concentreren op de inhoud en samenwerking.

Laten we een gesprek aangaan over de mogelijkheden voor een een- of tweedaagse sessie.
Interim-management

Contact

Heb je vragen, voorstellen of ideeën?
Wil je meer informatie of een vrijblijvend gesprek?
Neem gerust contact op via e-mail of WhatsApp.